Milyen edzéssel érhető el a kockahas?

Kezdőként sokan azt gondolják, hogy a kockahas megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint megállás nélkül csinálni a felüléseket, aztán majd jönnek maguktól az eredmények. Sajnos egyáltalán nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen genetikától, testzsír százaléktól és az életstílusunktól függően egy csomó dolog befolyásolhatja, mennyire jól láthatóan jelennek meg rajtunk az izmok. Ebből kifolyólag pedig az edzés sem állhat simán abból, hogy egyfolytában felülésezünk otthon. Összegyűjtöttük, hogy mire figyelj oda mindenképpen, ha hamarabb szeretnél eredményeket látni.

Ne hanyagold el a kardió edzéseket

Nincs olyan, hogy a tested egy adott pontjáról tetszőlegesen égethetsz el zsírt: a legjobb amit tehetsz az az, hogy rendszeresen végzel kardió edzéseket, a szervezeted pedig eldönti, hogy melyik részről fogja elégetni a zsírt. A felülés szuper arra, hogy megerősítsd a hasfaladat, viszont nem fognak látszódni tőle az izmaid, ha van felette egy zsírréteg. Előbb ezt kell eltüntetned, amire a futás, az úszás és a kerékpározás a legjobb mód. Ha csak fél órád van egy nap edzeni, azt mindenképpen kardióra szánd.

Kezdj el súlyokkal edzeni

Ha kockás hasat szeretnél, akkor szükséged lesz erős mell-, váll és hátizmokra is. Az egész testednek fittnek kell lennie, nem csak a hasizmaidnak. Épp ezért fontos, hogy kidolgozz egy olyan edzéstervet, ami elősegíti, hogy az egész tested tudjon fejlődni. A legjobb, ha ezzel kapcsolatosan egyeztetsz egy profival, ő ugyanis meg tudja majd neked mondani, hogy melyik testrészre mennyi időt érdemes fordítanod a héten, illetve milyen intenzíven.

Eddz változatosan

Az emberi test elképesztően jól alkalmazkodik, és ez igaz az edzésre is. Ha fél éven át ugyanazt a távod futod le ugyanolyan sebességgel, nem csak azt veszed majd észre, hogy már egyáltalán nem jelent kihívást, de emellett kalóriákból sem égetsz majd el annyit, mint korábban. Az izmoknak folyamatosan szüksége van friss impulzusokra, ezért figyelj oda arra, hogy minél változatosabb legyen az edzésterved.